Шестимата депутати, които се отцепиха от „Величие“: Няма да гласуваме за ничий кабинет

Парламентарната група на „Величие“ Снимка: Официална фейсбук страница

Шестимата бивши депутати от „Величие“, които останаха верни на идеолога им Ивелин Михайлов, декларираха, че няма да гласуват за кабинет в рамките на 50-ия парламент.

„Няма да подкрепим нито едно правителство“, каза неформалният им лидер Красимира Катинчарова, която поведе останалите да напуснат ПГ и последва разпад.

„Ние отказваме да участваме в такива дребни политически игри“, отговори пред медиите старозагорската депутатка на влизане в Народното събрание, предава БТА.

„Нашата група няма да подкрепи нито едно правителство, защото няма градивни сили, които да работят за интереса на обикновения българин“, заяви Катинчарова.

Само преди три дни бившата зам.-председателка на групата Виктория Василева, която е от независимите, останали с Николай Марков, разкри, че групата е имала намерение да подкрепи кабинет на ГЕРБ. „Мисля, че имаше планове „Величие“ да подкрепи ГЕРБ“, заяви Василева по БНТ, като посочи, че става дума за хората около Ивелин Михайлов. Въпреки това всички преди разпада гласуваха против кабинета „Желязков“.

Василева изрази подозрения, че „може би разпадането на „Величие“ е била заложената цел от самото начало“. „Мисля, че имаше планове „Величие“ да подкрепи ГЕРБ“, заяви Василева по БНТ, като посочи, че става дума за хората около Ивелин Михайлов.

Самият той пък заяви, че на следващите избори иска да стане депутат и да оглави ПГ на „Величие“.

Миналата седмица шестима депутати от „Величие“ подадоха заявление за напускане на парламентарната група на „Величие“ и посочиха като причина загубено доверие в лицето на ръководството на групата. Депутатите, подали заявления, бяха: Красимира Катинчарова, Юлиана Матеева, Павлин Петров, Ирена Негинова, Лариса Савова и Росица Калинова.

Така останалите седем останаха с Николай Марков, но тъй като броят им е под 10 души, парламентарната група на „Величие“ се разпадна и вече всички са независими.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.