Борисов за сблъсъка в ДПС: Малко ми е като Испания и Англия за финала

Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов запази дистанция и не взе страна между Доган и Пеевски в сблъсъка за ДПС.

„Кой ще победи, нас не ни касае. Трусовете във втората партия са като в третата, четвъртата и петата, навсякъде има трусове. Аз в чужди партии не се бъркам и не давам и в ГЕРБ да ми се бъркат. Колкото по-зле са другите партии, толкова по-добре за нас“, каза лидерът на ГЕРБ и посочи, че за партията му е по-добре случващото в Движение специално що се отнася до позиционирането ѝ в смесените региони.

В кулоарите на парламента Борисов направи сравнение с финала на Европейското първенство.

„Малко ми е като Испания и Англия на финала. Кой ще победи там, в случая не ни касае изобщо“, каза той. И добави, че за ГЕРБ сега на следващи избори се открива „много голяма възможност, защото по смесените райони битката се водеше между ГЕРБ и ДПС“.

„Кой е по-добър, тая работа да го решат българските мюсюлмани и християни, предполагам“, каза той за изхода от сблъсъка в ДПС. Борисов напомни, че още преди три месеца е казал, че коалиция с ДПС няма да прави.

„В сглобка бях с Лена, Киро, Асен и Денков, и кабинетът се казваше Габриел-Денков, не участваха ДПС в тази сглобка, нито участваха в преговори, нито имаха министри. Впоследствие, когато Христо Иванов реши, че на всяка цена трябва да променим Конституцията, на масата се появи ДПС“, коментира Борисов за предишното управление.

И посочи, че ГЕРБ е мястото, където българските мюсюлмани могат да се реализират, както и досега партията го е правела. В същото време Борисов подчерта, че не само в ДПС има трусове, като изброи и „Величие“, БСП и ПП-ДБ. Лидерът на ГЕРБ коментира, че вече няколко дни не може да разбере тяхната позиция по отношение намеренията им за мандатите и управлението.

„Същото е и в ПП-ДБ – техническо, експертно, коалиционно, сглобка правителство, те чакат само някой да се изкаже“, коментира Борисов разнобоя между ПП, ДСБ и „Да, България“ по въпроса.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.