Полицаи щурмуваха офисите на LG в Южна Корея

Сградата на LG в Сеул, Южна Корея е била щурмувани от южнокорейската полиция малко по-рано днес. Причината е течащото в момента разследване срещу служители на компанията, които се смята, че по-рано през годината умишлено повредиха перални на Samsung по време на ежегодното технологично изложение IFA 2014.

LG сграда, южна кореа

Според сведенията представителите на органите на реда тотално са изненадали работещите в офисите на LG, но така и не е ясно какво в крайна сметка се е случило. Не се знае и дали полицаите са намерили доказателства за вината на обвинените служители на технологичния гигант. Представител на LG също потвърди случилото се.
Припомняме, че преди време Samsung официално подаде иск в съда срещу LG, обвинявайки ключови служители на своя конкурент в умишлено повреждане на перални машини с марка Samsung по време на ежегодното изложение IFA в Берлин. Сред обвинените бе дори Джо Сеонг-Джин, който е начело на отдела за бяла техника в LG, а всички обвиняеми категорично отрекоха да имат участие в повреждането на уредите на Samsung.