ЗАГЛАВИЯ

Какво ще гледаме за ЧНГ?

Изберете си какво ще гледате довечера – „Шоуто на Слави“, „Сцена под звездите“ или „Господари на ефира“

ghfhg
БНТ стартира новогодишната програма в 20.40 ч. с кабарето „55 новогодишни мига от вашия живот“. Сред актьорите са Татяна Лолова, Никола Анастасов, Георги Мамалев и Владо Пенев, а техни по-млади колеги ще разиграват наново скечове с тридесет, че и по-дълга история.

Тончо Токмакчиев, Камен Воденичаров и Марта Вачкова влизат в кожата на своите герои от „Шоуто на канала“, като само сюжетите са новогодишни. Началото на кабарето, кръстено

Точно в 22.00 ч в ефира на БНТ започва и прякото излъчване от традиционната „Сцена под звездите“ на площад „Княз Александър I“. Водещата на БНТ Мария Андонова и актьорът Стефан Щерев. Те ще посрещнат на сцената звездите Маргарита Хранова, Любо Киров, Калин Вельов и група „Тумбаито“, Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“, както и младите таланти Константин Белчев и DJ Ray Bon.

bTV тази вечер залага основно на звездите от „Комиците“ и „Шоуто на Слави“.

Тон за доброто настроение ще даде Кръстьо Лафазанов, който ще направи комедиен обзор на събитията от 2014 година. Началото на предаването „Няма такава година“ е в 20 часа. В 21 часа щафетата поемат „Комиците“ със специалното си издание, следвани от „Шоуто на Слави“ (в 23 часа).

Нова тв ще зарадва зрителите си със специалното издание на „Господари на ефира“, с начало в 22.00 ч.

Васил Василев – Зуека, Димитър Рачков, Мария Игнатова, Румен Угрински, Герасим Георгиев – Геро и Малин Кръстев ще припомнят най-доброто, запомнящо се и значимо от изминаващата година, класирано и подредено по месеци. Предвидена е и музикална класация с името „Тинтири-минтири“.

Точно в полунощ зрителите ще посрещнат 2015 с най-добрите изпълнения от X Factor.

 

Филмите


НВО показва „Гравитация“

От филовата програма единствената премиера е на 1 януари от 21.05 часа по НВО, когато ще бъде излъчен носителят на седем оскара, включително за най-добра лента, „Гравитация“. Филмът на Алфонсо Куарон разказва за опитен астронавт и инженер, които губят връзка с командния център и остават съвсем сами в необятното космическо пространство. Кислородът им бавно, но сигурно свършва и те трябва да действат бързо. Звездите на доста камерния, но с впечатляващи визуални ефекти филм, са Джордж Клуни и Сандра Бълок.

Интерес представляват и две от последните ленти на Уди Алън, които ще излъчи БНТ. „Полунощ в Париж“ е на 2 януари от 23.45 часа и разказва историята на един писател от ХХI век, който на фона на проблемите със своята бъдеща годеница в настоящето, намира убежище в миналото и по сюреалистичен начин се оказва в компанията на Хемингуей, Фицджералд и Пикасо. Крайният резултат е най-философския и сюрреалистичен филм на Уди Алън, в който не липсва и специфичният му хумор.

На четвърти януари в 23.15 часа БНТ пък ще покаже „Ще срещнеш висок тъмнокос непознат“ ще бъде излъчен на 4 януари в 23.15 ч. В него богаташ, в края на своя жизнен път, (в ролята Антъни Хопкинс), решава да замени съпругата си с жена, която може да му е внучка. Типично за Уди Алън, паралелно вървят още няколко любовни сюжета, забъркани с нужната доза черен хумор.

Музиката

В почивните дни след Нова година БНТ залага на класическата музика, като ще бъдат излъчени концертите на

Виенската филхармония (1 януари от 12.15 часа), галаконцерта на Моцартовите празници (2 януари от 18.15 часа) и изпълнение на Софийската опера и балет (3 януари от 15.45 часа).

Програмата на БНТ1 включва още спектаклите на Николина Чакардъкова (1 януари от 07.55 часа), Руслан Мъйнов (2 януари от 15.40 часа), Смоуки (2 януари от 22.15 часа), Силвия Кацарова (4 януари от 12.30 часа), и Дърти Пърчис (4 януари от 22.05 часа).

На 31 декември в 12.30 часа на обяд Нова тв ще излъчи концерт на Графа.