Крилатите фрази на политиците през 2013 г.

7726_Daiy2G2zXxQOxEhc6cdbvEXeRXu0Dv
През наситената с политически събития 2013 г. се родиха цял вагон бисери.

 

 

 

 

ГЕРБ ви страхуваха 4 години. Страхуваха ли ви ГЕРБ? Отиват си!

Делян Пеевски на предизборен митинг в Крън

 

Знаете, че всеки човек минава понякога през катарзис. Аз разговарях с него неведнъж през последните седмици и видях силна решимост да работи за държавата като рискува всичко.

Сергей Станишев за Пеевски

 

Не съм се запознала с всички ужаси, защото се дозирам и ще изпадна в интровертност на духа, а нямам отпуск за медитиране, защото трябва да се работи.

Мариана Георгиева

 

Кои са хората на протестите? Говорим си за умните, образованите, за по-заможните в София. Ами нали точно техните данъци искаме да вдигнем… Ами нормално е да протестират. Открай време това е формата на класова борба всъщност.

Антон Кутев

 

Технологията роди днес интернет лумпените. Те протестират за всичко. Може би ще започнат да протестират и за това, че съществуват. В други държави отнемат родителските права при участие на дете в политически митинги.

Христо Монов

 

Малките изродчета на сикаджията Бойко в действие. Полицията на льохмана Йовчев им се радва.

Десислав Чуколов за протестиращите (във фейсбук)

 

„Атака“ я няма за четири дни и държавата ще се срине. Изводът е „Пазете ни като стайно цвете!“

Волен Сидеров

 

Няма да идваме заради поспаланковците и да им правим кворум. Искам да кажа още веднъж на Станишев – като мандатоносител, да идва на работа! На фикусчето, което си го отглеждат – да идва и то на работа. Ако искате теменужка да кажа, но фикус ми се вижда по-мъжко. БСП и ДПС с цветето си да си осигуряват кворум.

Бойко Борисов

 

В България свикнахме посланиците на други държави да ни се бъркат във вътрешните работи. Ако това се беше случило в друга държава, тези посланици, отдавна щяха да са изгонени.

Татяна Буруджиева

 

Като излезе от заведението, вади пистолета и убива хора. Докато пушачите излизат и си миришат, така им е приятно явно.

Спас Панчев

 

Петнайсет години съм се доказвал – честен експерт, и това, което сме построили, го ползват всеки ден. Кеф ми е, като гледам протестиращите – минават по малки булеварди, така се виждат хубаво, цветя, метро отвсякъде. Красота.

Бойко Борисов

 

Държавата ми е по-мила, но нямаше пролята кръв. Не полагам асфалт, за да се лее кръв по него и мирни граждани да се избиват помежду си.

Бойко Борисов

 

Една-единствена жена постъпи като мъж – г-жа Искра Фидосова. Зад нейния широк гръб днес се крият мъжете в ГЕРБ. Колко души можете да се криете зад гърба на Искра Фидосова?

Мая Манолова

 

Ще ви помоля малко да намалите Volume-то, това е призив към народните представители – говорете малко по-далеч от микрофона.

Михаил Миков

 

Сега боли ли? Боли ли? Боли, като Ви вадят зъбите! Така ще бъде.

Христо Бисеров към Цветан Цветанов

 

Ти дори не си бил камериерка на Доган, когато аз го хранех с шкембе чорба.

Вежди Рашидов към Лютви Местан

 

Калинка по калинка – вир, а сладката държавна служба – язовир.

Таско Ерменков

 

Акумулирах веднага самостоятелно и го споделих с екипа си, че ген. Владимир Стойчев е емблема, история, памет на олимпизма в България. Аз мога да си позволя да прибавя и традиция, и история, корени, философия. Дошли сме на коне на тази земя.

Мариана Георгиева

 

Господа, не ме апострофирайте, знам, че нямате нужда от лаптопи, достатъчни са ви опорните точки. Или сте решили, че няма нужда от парламентаризъм, стигат указанията от „Позитано“ 20.

Цецка Цачева към депутатите от БСП

 

Често ме питат: „Колко сте вие в „Атака“? Аз отговарям. Ние сме като спартанците. Един е колкото 1000, защото атакистите сме смели и родолюбци.

Волен Сидеров на митинг в Сливен

 

Ако трябва да характеризирам бюджета с две думи, бих го определила като бюджет на платената любов.

Менда Стоянова

 

Не е необходимо да чакаме и да отмятаме един по един в списък всички да станат канибали, за да кажем, че са канибали. Защото тогава няма да има кой да го констатира. Ние вече ще сме изклани, избити и изядени.