Шоуто на Миков (допълнена)

В социалните мрежи предричат успех на Миков като комедиен актьор.
6746_LyuqQAUzBMogm4oTJ7k3ZpbK7QEvrV
Снимка: Пламен Трифонов, архив
Мая Манолова: „Вие ме прекъснахте преди малко!“ 

Михаил Миков: „Ееейй, много помните, бе!“

 


 

Този кратък диалог предизвика смях в пленарната зала по време на днешното заседание и накара депутатите да забравят от коя партия са и от сърце да се посмеят на видимо доброто настроение на председателя на Народното събрание, пише „24 часа онлайн“.

 

 

От сутринта Миков правеше весели забележки на депутатите относно реда в залата, дори прекъсна обръщението на президента Росен Плевнелиев. Причината беше, че някой от депутатите му напомни, че трябва да се гласува дали речта на президента да бъде излъчена по националните медии. „Вие хубаво ми напомняте, ама защо чак сега се сетихте“, разсърди се Миков и прекъсна държавния глава.

 

В края на изявлението на Бойко Борисов пък, лидерът на ГЕРБ поздрави Миков за представянето му в последните дни, а той му отвърна: „Ами вие сега се появихте!“

 

Преди поименната проверка Миков се скара: Абе к’ъв е тоя списък. Я с по-едри букви ми дайте… Докато четеше имената на народните представители не престана да се шегува – предимно с депутатите на ГЕРБ, като благодари на Борисов, че е в пленарна зала, а на бившия министър на културата Вежди Рашидов каза: „О, вие дори сте си на мястото, това е забележително!“

 

Ето и едни от най-сполучливите реплики на Миков пред годината:

 

Добро утро, многобройно народно представителство. Толкова мъчно ми беше за вас.

 

По време на речта на премиера Орешарски:

 

Момент, г-н премиер. Уважаеми квестори, нещо са наруши реда накрая. Снимките от балкона кой е разрешил?! Направете снимки и се дръпнете от балкона. Заповядайте, г-н премиер. (…) Я се дръпнете от балкона. Квесторите, я помолете фоторепортерите. Ама, г-н Краевски да ма пита първо, щото има още няколко дни… Заповядайте, г-н премиер. (…)

 

А, г-жо Цачева, ще седнете скоро тука, ще имате възможност вие да ръководите по свой образ и подобие. А сега си стойте там!

 

По време на речта на президента Плевнелиев:

 

Само секунда. Моля ви, там в ляво седнете, ако обичате. Също и вдясно – по-бързо. Горе на балкона седнете по-бързо и не се разхождайте! Заповядайте, уважаеми г-н президент.

 

Към Мая Манолова:

 

Ся, г-жо Манолова, това за бюджета вече е по същество. По начина на водене довършвайте. (от залата се чуват скандирания на ГЕРБ – Мишо – Миков). Моля ви, не скандирайте. Така се раждат култовете към личността.

 

Те за една проверка на кворума, издават писмено пълномощно. Брееей. Добре, че не сте стигнали до нотариална заверка.

 

Поименна проверка на депутатите в парламента:

 

Зоран Ангелов? Зоран? Кога дойде, кога взе да отсъства.

 

Петър Курумбашев? Къде обикаляш? Тук. Има ли други? Ако не дойдете, няма ви в залата.