Илиян Василев: Този път полицаите са проводниците на дестабилизацията

Коментар на Илиян Василев от фейсбук профила му

Илиян Василев

Не искам да давам лоши прогнози – но полицаите са този път проводниците на дестабилизацията. Дори да приемем, че някои изказват съмнение в това, че именно министър Горанов ще поеме инициатива за реформа през бюджета, а ДПС е против.

Май ще трябва да се излиза пак на улицата, защото това е единственият метод да се озаптят след като прегазват всякакъв закон и никой не ги арестува. Ако кажа, че е пълзящ преврат, ще ме обвинят, че нагнетявам обстановката. Ако бях на 20, можех и да греша. Но това със спонтанността на протеста е за наивници.

Зная колко нереформиран е този сектор, колко носталгици по миналото има там и колко симпатизанти на Путин. В момента се копират механизмите, по които се опитаха да дестабилизат Черна гора. И при минали протести се опитаха да ги използват, спомнете си на чия страна. Този път нещата са много сериозни.

За системата няма никаква опасност, ако напуснат и 10 хиляди полицаи – да, ще има шок, но ще отвори възможност за оптимизиране на структурите. Има много бройки и заети, но няма сигурност. По-малко хора ще получават повече.

Повтарям, ако не се излезе на улицата да се защити реформата – ще продължим да пропадаме. Те много добре знаят, че правителството не може да изпрати други полицаи, за да ги разгони и затова безчинстват в центъра на София.

Не се заблуждавайте, ако спрат реформата в МВР, няма да има и съдебна реформа и никаква друга реформа. Дори и да не сте фенове на правителството, на ГЕРБ или на РБ или на която е от другите партии. Трябва да се действа.

 

14 Comments

 1. Bezdarniciii na Vas vse niakoi drug Vi e vinoven,Kalashnik samo shte Vi opravi drugo nishto i vsichki ostanali tapaci ostanali tam vse oshte se nadiavat na chudo i glasuvat za Vas i tarpiat vsichkata tazi mrasotia,marzelivo i strahlivo shibano pleme niamate topki za nishto………..tarpete tam da Vi prebivat mangalite i da robuvate na Ruskite podlogi i na nikomu neizvestni Balgaromiusulmani ili kakvi tam rezani karabini sa….haide ostanete si sas zdrave.

 2. ТЪКМО ЖИВОТЪТ НИ ПОТРЪГНА … И СЕГА НИЕ ПИТАМЕ – ТАЗИ ПОЛИЦИЯ ОТ КОГО ВЗИМА ПАРИ И ЗАПЛАТИ И ДР.П. ?
  ОТ НАС-ЗА ДА Я ТЪРПИМ И ДА живеем в недоимък,В НАСИЛИЕ,Кражби и ГРАБЕЖИ- АКО БЯХА ЧЕНГЕТА като хората, ДА! но .. ?!Членуват ли в политическа партия -имената им в архива на Позитано ли са ?
  КОЙ СИ ТИ БЕ- ДЕТО ЗАРАДИ ВЛАСТ И ПАРИ НИ РАЗГРАБИ ЖИВОТА И ….ТРАНЖИРА… БЪЛГАРИЯ ? !!!!!!!!!!!!! КОГАТО НАПРАВИ ТОВА – СЕ СРЕЩАХМЕ И ПИТАХМЕ изумени от наглостта на кадифената „революция“ – защо се транжират фабрики и заводи с поръчки за 10 години напред и осигурени пазари …? кораби-подводници-самолети-стругове-фрезмашини-трактори-комбайни с прочути марки – потекоха към доковете в Турция за транжиране в старо желязо … социалисти-мафиоти ….- с ПРИВИЛЕГИЙ – ДА ПОСОЧВАТ.. ЖИТЕЙСКИЯ ПЪТ НА БГ, НА НАС-НРОДЕЦЪТ, ПРИВИЛЕГИЙ КЪДЕ ДА ПОЧИВАТ-В ИЗБРАНИ БОЛНИЦИ, С ИЗБРАНИ ДОфТОРИ :), ИЗБРАНИ ЖИЛИЩА, ИЗБРАНИ МАРКИ АВТОМОБИЛИ ( 🙂 тРАБАНТ, лАДА, мОСКВИЧ, жИГУЛИ…, ИЗБРАНИ ХРАНИ И ИЗБРАНИ ЦЕНИ, ИЗБРАНИ ВЕДОМСТВА И „РАБОТА“ …, !! Всичко се помни и знае в книгата за „СЛАВАТА“ на БЪЛГАРИЯ. – Профани!И опорнитеи ви точки са профански – винаги си личат!
  СМЯТАМЕ, ЧЕ ТОЧНО ЗА ТОВА ЧЕ НИЕ ВЕЧЕ ПИТАМЕ … „КОЙ СИ ти “ – ЕКИПЪТ ОТ ТЕЗИ 3000 ПОЛИЦАИ „СЕ Е“ СФОРМИРАЛ ОТНОВО – ШУБЕТО РАЖДА НАСИЛИЕ (Л.ГИНЗБУРГ „ОБИКНОВЕН ФАШИЗЪМ“)
  Сега имаме предимство и ЩЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВАМЕ – НИЕ СМЕ НАРОДЪТ (СУВЕРЕНЪТ 🙂 Реф.Местан) – бройте бюлетини до края на света! А.

 3. 3000 ВЪОРЪЖЕНИ ДО ЗЪБИ ПОЛИЦАИ ( на БЪЛГАРСКИЯ ЖАВЕР-ШЕФЪТ НА ПОЛИЦИЯТА (Бг)Реф.“КЛЕТНИЦИТЕ“ НА В.ЮГО КОЙТО ПРЕСЛЕДВАШЕ ЖАН-ВАЛЖАН, ГАВРОШ И КОЗЕТА,) – ПЛАТЕНИ ЯКО ОТ ….. НЕИЗВЕСТНА ЗА НАС – ФИРМА ( ? ИЛИ ДОРИ ОТ НАС САМИТЕ.. ) ПАЗЕХА БЯЛИЯТ АВТОБУС ПЪЛЕН С НАЙ-ОТЯВЛЕНИТЕ политически ПОДЛЕЦИ SHITS + МАНОЛОВА-КОКЕТКАТА КОЯТО ИЗБРАХА ЗА ОМБУТСрАМ): ТРИ ХИЛЯДИ + ЖЕЛЯЗНАТА ОГРАДА, ПОБОИЩАТА И ЗЛОБАТА им… ДА НЕ СЕ ЗАБРАВЯТ ТЕЗИ- Р.БЪЧВАРОВА ТРЯБВА ДА ГИ ЗНАЕ ПО ИМЕ И ДА ЗАПОЧНЕ РЕФОРМАТА СТЯХ – 1.ДА ГИ ПОТЪРСИ СРЕД “ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ “ … ЗАЩО СЕГА НЕ ИЗЛЕЗЕМ …. ДА ГИ „ОХРАНЯВАМЕ“ ние, по тяхному ??? ТОВА Е ВТОРОТО ПОКУШЕНИЕ НАД РУМЯНА. ПЪРВОТО БЕШЕ ПРОВОКАЦИЯТА НА СИДЕРОВ, НО ТЯ РЕАГИРА точно. ТОВА Е ВТОРОТО – ЯВНО Е НАСТЪПИЛА НЯКОГО .. ИЛИ ТОЗИ ГО Е СТРАХ, че ще го настъпят. ЗНАЕМ КОЙ Е- ТОЗИ ГО ЧАКА НЮРЕНБЕРГ-2 САМО ЧЕ В СОФИЯ, БЪЛГАРИЯ.

 4. И какво,полицаите са направили до сега ! 2% от престъпленията разкрити, а искат по голямо заплащане……за какво !? Това е провокация, Бойко, пречка за реформите….. НЕ ОТСТЪПВАЙТЕ, ПРАВЕТЕ ПРОМЕНИТЕ!!! Махнете тези, които не са доволни, те няма работа да вършат. Направете бройката по малка и администрацията намалете, нали работи с компютри…интернет……

 5. Айдеее и на тоя облъчен гербераст започна да му се привижда Путин…

 6. Този на снимката горе,написал този коментар повече прилица/с изказването си/на един от провокаторите.Подканя да се излезе на улицата и се настрои народа с/у полицаите си,търсещи правата си за нормални доходи.ДАНС да го провери от-до.

 7. Абсолютни глупости!Накарайте съдебната система да заработи, както трябва!Вижте една Румъния и тогава говорете за полицаите!Те ги хващат, съдът ги пуска!Абсолютен смях!

 8. Обезоръжете полицаите – комунисти – агенти на Русия,
  ДНЕС !

Коментарите са ограничени.