Антоний Гълъбов: Изборите доказаха, че партийната ни система в сегашния й вид фалира

9389_31KRPXFklcR02JKPvohbI0ElPBaVey
Единственото разумно решение е да се върви към правителство, формирано около ясна управленска програма с мандата на ГЕРБ. Това каза за предаването „Добро утро, България” на Радио „Фокус” политологът доц. Антоний Гълъбов.

По думите му е важно програмното правителство да може да разчита на необходимото парламентарна подкрепа за реализирането на важни управленски решения.

Доц. Гълъбов добави, че от 2001 г. насам коалицията между ГЕРБ и Реформаторския блок би била първата, обединяваща партии от едно и също политическо семейство.

„Ако от ГЕРБ имат нужната компетентност да договорят стъпките на програма, това е в модела на програмно управление с ясен набор от задачи и критерии за оценка на постигнатите задачи”, обясни доц. Гълъбов.

По думите му това е ситуация, в която политиците трябва да направят усилие за постигане на съгласие.

Антоний Гълъбов каза още, че в страната има дълбока криза на легитимност на партийната система, на фона на която е напълно естествено протестната нагласа да продължава да съществува и да подлежи на спонтанна мобилизация.

„Изборите от 5 октомври за пореден път доказаха, че партийната ни система в сегашния й вид фалира”, категоричен бе доц. Гълъбов. По думите му протестният потенциал в българското общество остава висок, но гражданското недоволство само по себе си не означава нестабилност.

 

До читателите:

 

Ако харесвате тази или други публикации или одобрявате позициите, изразявани в електронния вестник  Vevesti.bg,  моля, подкрепете храбрия ни екип с SMS на кратък No 1935 и текст VEVES на цена 2.40 с ДДС.

 

Повече – на страницата „За нас”.

 

Vevesti.bg