Мъжете с много селфита проявяват черти на психопати

Те често са нарцистични, импулсивни и притежават антисоциални черти като липса на съчувствие, показват резултатите от ново проучване
oscarsselfie_2839758b
Най-известното селфи в света, направено по време на церемонията по връчването на наградите „Оскар“ през 2014 г. Водещата Елън Дидженерис и актьори от първите редове се щракнаха спонтанно.

 

Футболистите, филмовите звезди и другите мъже, пристрастени към качване на селфита в интернет, проявяват черти на психопати, установиха американски учени, цитирани от в. „Дейли телеграф“.

Те често са нарцистични, импулсивни и притежават антисоциални черти като липса на съчувствие.

Резултатите могат да шокират много знаменитости, които не устояват на изкушението да споделят своя снимка в социалните мрежи.

Макар и това да се свързва с психопатия обаче, то не означава, че суетните мъже ще се развилнеят като убийци, а че антисоциалните им черти са по-изявени, обясниха учените от университета на Охайо.

„Не е изненадващо, че мъжете, които пускат много селфита и ги редактират повече, са по-нарцистични. По-интересното е, че те проявяват и другата антисоциална черта – психопатия, както и че са по-склонни към обсебеност от външния вид. Повечето хора въобще не мислят, че това е характерно за мъжете, но определено е“, казва проф. Джеси Фокс.