Мъж влиза в затвора заради жестоко убийство на котка

Той е осъждан многократно за посегателства срещу собствеността и личността, както и за разпространение на наркотици
убиец на котка
Кадър от охранителна камера.

Ефективна присъда за убийство на котка получи от Варненския районен съд 34-годишен мъж. Подсъдимият Янчо Янчев ще лежи 16 месеца в затвора заради извършената жестокост спрямо животното.

В следобедните часове на 14 октомври 2014 г. на ул. „Хайдут Сидер“ в морската столица той няколкократно блъскал в асфалта и мачкал с крак котката, докато не я умъртвил.

Действията му обаче били запечатани от охранителна камера, а човекът, намерил животното, изпратил кадрите на предаването „Господари на ефира”. След излъчването им извършителят е бил разпознат от зрители.

Пред съда Янчев призна вината си и изрази съжаление за стореното. Той е осъждан многократно за посегателства срещу собствеността и личността, както и за разпространение на наркотици. Наказанието си ще изтърпи при строг режим, а освен това ще трябва да заплати и глоба в размер на 2000 лева.

Междувременно полицията арестува мъж от варненското село Горен чифлик заради убийство на куче. Животното е било собственост на съседа на 66-годишния извършител.  В неделя животното влязло в чуждия имот и било застреляно с ловна пушка. Стрелецът е задържан от полицията и срещу него е образувано досъдебно производство.