Местан се срещна с посланик Нейнски в Анкара

Тази вечер ексшефът на ДПС ще разговаря с турския премиер Ахмед Давутоглу
местан нейнски

Членовете на Инициативния комитет на партия ДОСТ, които са на тридневно посещение в Република Турция, се срещнаха с посланика ни Надежда Нейнски.

По време на приема Лютви Местан информира посланик Нейнски за визитата и срещите с лидерите на парламентарно представените политически сили в Република Турция, както и за тези, които предстоят, съобщават от пресцентъра на партия ДОСТ.

За тази вечер е предвидена среща между Местан и делегацията му с министър-председателя и лидер на управляващата партия г-н Ахмед Давутоглу.

Предишната им среща бе в резиденция Бояна с премиера Бойко Борисов.

Дори Местан лично превеждал на двамата, а Давутоглу изразил надежда да ги види съвместно да управляват страната ни, разказа по-късно Борисов. По – рано днес членовете на Инициативния комитет на ДОСТ се срещнаха с председателя на основната опозиционна партия Народна републиканска партия (CHP) г-н Кемал Кълъчдароглу.

На срещата, която продължи малко повече от час, Лютви Местан и колегите му запознаха председателя Кълъчдароглу с актуалната политическа ситуация в България, както и с мотивите за учредяването, принципите и целите на ДОСТ.

Срещата се осъществи по покана на лидера на Народната републиканска партия г-н Кълъчдароглу.

По време на срещата с българската делегация той заяви, че ще следи процесите в България и ще се радва, ако бъдат реализирани политическите намерения, които биха допринесли за социално-икономическото развитие на страната ни и просперитета на българските граждани.