Пребиха художничката, която нарисува Доналд Тръмп гол

Почитател на кандидат-президента нападна Илма Гор и насини окото й
Илма Гор
Илма Гор

Художничката, която нарисува скандален портрет на Доналд Тръмп, представящ го гол, беше нападната и пребита от симпатизант на милиардера, съобщава в. „Кориере дела сера“.

Вижте портрета му ТУК.

24-годишната Илма Гор показа картината с голия Тръмп по-рано тази година. Творбата си тя нарече „Да върнем величието на Америка“. Такъв е и кандидат-президентският лозунг на милиардера Тръмп. Творбата беше изложена в галерията „Мадокс“ в Лондон. Любопитното е, че самият милиардер не е позирал за Гор, а тя го е нарисувала напълно гол, така както си го представяла.

Резултатът беше, че голият Тръмп е нарисуван с миниатюрен член, което скандализира негови поддръжници, докато негови противници не спестиха шегите си по негов адрес.

Картината като цяло породи полемика в САЩ и американски галерии забраниха тя да бъде излагана. Някои социални медии също забраниха тя да бъде показвана в тях. В САЩ Илма Гор получи куп заплахи от страна на привърженици на Тръмп.

Накрая привърженик на милиардера я нападнал пред дома й в Лос Анджелис. Той я ударил няколко пъти, докато викал „Тръмп 2016 г.“. След нападението Илма Гор публикува снимки на насиненото си лице в профилите си в социалните мрежи.

Атаката не отказва Илма от изкуството и тя споделя, че иска да нарисува картина на голия Тед Круз, въпреки че той се оттегли от надпреварата за президентската номинация на американските републиканци.