Иво Прокопиев осъди ПИК и Недялко Недялков за клевети

Повод за делото са редица статии в сайта , в които се твърди, че съиздателят на „Дневник“ и „Капитал“ „не зачита законите“, „е забогатял рязко за една нощ“ и подобни
Иво Прокопиев Снимка bTV
Иво Прокопиев Снимка: bTV, архив

Иво Прокопиев спечели гражданско дело срещу сайта ПИК и неговия собственик Недялко Недялков за неимуществени вреди, причинени с разпространението на обидни думи и клевети.

Това съобщи съиздателят на „Дневник“ и „Капитал“ на личния си сайт.

Повод за делото са редица статии в сайта ПИК, в които се твърди, че Иво Прокопиев „не зачита законите“, „е забогатял рязко за една нощ“, „се е финансирал през годините бързо и лесно, чрез публичните ресурси на пенсионната система вероятно с милиони левове“, „че е влачен от дело на дело и от прокурор на прокурор“. Във въпросните статии се твърди още, че “срещу него има образувано досъдебно производство за ощетяване на държавата в особено големи размери“, както и че „клати голяма банка“.

В решението си съдебният състав приема категорично, че посочените статии разпространяват неверни и клеветнически твърдения и обиди, а Недялко Недялков е солидарно осъден, като автор на една от тях.

Това е поредното дело, което Иво Прокопиев заведе и спечели срещу редица жълти медии и техните собственици. Сред вече осъдените медии са вестниците „Телеграф“, „Всеки Ден“, „Уикенд“, сайтовете „Би Нюз“ и ПИК, както и лицата Николай Бареков и Емил Георгиев.

1 Коментар

  1. И не я ли клатеше?
    И не само досъдебно производство, а и десет години дела имаше за ощетяване на държавата и на частни инвеститори. Но като си купиш съдебната система, после взимаш едно листче и на него пише „реабилитиран“.
    Административните наказания и доказаните му нарушения на закони са отделно- ако някой ги публикува трябва да издаде книга.

Коментарите са ограничени.