Борисов и Милан Бърглез обсъдиха засилване на икономическите отношения между България и Словения

Милан Бърглез

Страните от региона носят споделена отговорност за опазването на стабилността и сигурността на Балканите, особено за предизвикателства като миграционната криза, опазването на външните граници на ЕС и сътрудничеството в борбата с тероризма.

Тази позиция изразиха министър-председателят Бойко Борисов и председателят на Държавния сбор на Словения Милан Бърглез, които имаха среща в Министерския съвет, съобщи пресслужбата на кабинета.

Милан Бърглез е на официално посещение у нас по покана на председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

Премиерът Бойко Борисов и председателят на словенския парламент са дали висока оценка на отношенията между двете държави, като са заявили амбиция връзките да продължат да се развиват както на най-високо политическо, така и на икономическо ниво.

„Между нашите две страни няма открити въпроси и това е прекрасна основа за създаване на нови партньорства между бизнеса в България и Словения“, е посочи министър-председателят. Най-перспективни области за сътрудничество са информационните и комуникационните технологии.
Работи се още за възобновяване на дейността на междуправителствената комисия за икономическо сътрудничество, както и за активизиране на Българско-словенската търговско-промишлена камара в София.