Сарафов: Разкрити са убийците на Борислав Манджуков и семейство Дамянови

Борислав Сарафов
Борислав Сарафов

 

„Убийствата на Борислав Манджуков на 24 март 2014 г. и на семейство Дамянови от 8 януари тази година са извършени от една и съща престъпна група.“

Това обяви на брифинг в МВР зам. -главния прокурор Борислав Сарафов, цитиран от offnews.bg.

За убийството на семейство Дамянови били платени 30 000 евро.

Той уточни, че престъпната група е варненска с ръководител Радослав Калчев по прякор Черния Роди.

„Като обвиняеми са привлечени ръководителя Калчев, Николай Тошев по прякор Чирпанския, Галин Мирчев по прякор Жорко, Мирослав Михайлов, Деян Михайлов, Недялко Цветков по прякор Чобака, Петър Благоев с прякор Петрето, Христо Георгиев – Тополския и Николай Илиев с прякор Мазния. Има и други участници в групата, които не са установени все още, но работата продължава“, уточни Сарафов.

Радослав Калчев – Черния Роди обаче е напуснал страната на 11 януари. Това е установено от записи на видеокамери.

За него още не е издадена европейска заповед за арест. Трябва да мине определено технологично време и процедури, и да приключи националното издирване, уточни Сарафов.

Брифингът беше даден след среща между премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, вътрешния министър Веселин Вучков, главния секретар Светлозар Лазаров и Сарафов.

МВР знае всичко за убийството на Димитър Стоянов-Лудия в Пловдив, обяви главният секретар Светлозар Лазаров.

„В Пловдив сме доста напреднали в сравнение с Пазарджик (там беше убита Татяна Стоянова, шеф на кабинета на кмета). В Пловдив нещата за нас са ясни“, каза Лазаров, но отказа подробности.

Сарафов добави, че не може да се очаква на пресконференцията днес да бъдат разкрити детайли от всички разследвания на убийства и така отложи официалното оповестяване на данните по разстрела на Митко Лудия.