Дейвид Камерън: Подавам оставка

Дейвид Камерън

Камерън

 

Преди минути в изявление на Даунинг стрийт министър-председателят на Великобритания обяви, че подава оставка.

„Британският народ гласува за напускането на ЕС. Трябва да зачетем неговото решение. Сега Великобритания се нуждае от ново ръководство, което да я поведе по новия и път. Аз не мога да остана капитан на нацията си  през оставащите няколко месеца. Моят кабинет ще поддържа процесите в страната през следващите 3 месеца, в които ще подготвим конференция на Консервативната партия, на която ще се вземе решение за ново правителство. До тогава ние ще продължим да си вършим работата и да изпълним поетите ангажименти“, заяви премиерът.

Сега трябва да се подготвим за преговори с ЕС, заяви Камерън. И това трябва да стане с пълната ангажираност на правителствата на Шотландия, Уелс и Англия, каза още Камерън и добави:

Горд съм, че бях министър-председател на тази страна в продължение на 6 години. През това време направихме много. Сега трябва да се насочим към големите решения. Сега трябва да предоговорим нашите отношения с Европейския съюз. Аз мисля, че стната се нуждае от ново ръководство, което да го поведе по този път.