ЗАГЛАВИЯ

Томислав Дончев обсъди важни въпроси от енергетиката с вицепрезидента на ЕК Марош Шефчович

Т Дончев

 

Заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев се срещна с вицепрезидента на Европейската комисия и комисар по въпросите на Енергийния съюз Марош Шефчович в Брюксел.

Това съобщиха от правителствената пресслужба.

По време на срещата с представители на различни служби на Комисията вицепремиерът постави темите за АЕЦ Белене в контекста на решението на Арбитражния съд, както и въпросите, свързани с концепцията на България за изграждането на газоразпределителен център на територията на страната и преговорите с Европейската комисия по повод процедурата за либерализиране на газовия пазар.

Т Дончев висока

Вицепрезидентът Шефчович изрази готовността на Европейската комисия за сътрудничество и обсъждане на следващи стъпки и процедури, свързани с тези проекти, като засвидетелства подкрепата на Комисията за преодоляване на предизвикателствата пред България в енергийната сфера.

Вицепремиерът Дончев подчерта, че макар и различни, от политическа гледна точка България разглежда тези въпроси като част от един общ политически пакет, поради което страната разчита на пълно сътрудничество и подкрепа от Европейската комисия за бъдещето на всеки един от тях.