ЗАГЛАВИЯ

Борисов: Задава се голям риск за кохезионните фондове

Бойко Борисов
Според премиера санкциите на ЕС срещу Русия няма да паднат до края на 2016 г

Бойко Борисов

 

„Когато петата в света икономика търпи щети с 200 млрд. за нощ, това не може на по-малките колелца да се отрази.

Големият капитал ще намери начин тези пари да си ги избие. Тук идва голям риск за кохезионните фондове. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на Международната кръгла маса „Икономика на светло“ във връзка с излизането на Великобритания от ЕС, предаде „Фокус”.

„Когато една голяма държава се тресе от политически кризи, когато в управляващите им партии тече истинска битка, това генерира нестабилност и то голяма. Дори фактът, че Великобритания казва: „Да, ще напуснем, ама кога ще напуснем, ще Ви кажем по-нататък. До септември ще правим избори, после ще дойде нов премиер, после той ще прецени как и какво ще преговаря, дотогава няма да напускаме европейските институции, а може и по-нататък и в тези условия ние трябва да гарантираме една стабилност на ЕС”, допълни Борисов.

Под думите му санкциите на ЕС срещу Русия няма да паднат до края на 2016 г. „Има напредък но не е този, който трябва. Нямам усещането, че за тази година санкциите ще паднат, както и контрасанкциите няма да паднат, от което ние губим стотици милиони особено в областта на земеделието.