Червен депутат блъсна италианец в центъра на София

Дай боже да се оправи, знам какво е да загубиш близък, разкайва се Георги Анастасов
Георги Анастасов
Георги Анастасов Кадър: bTV, архив

Депутатът от коалиция „БСП – лява България“ Георги Анастасов е ударил пешеходец в центъра на София, съобщава вестник „24 часа”.

Той карал по бул. „Цар Освободител“ – между Орлов мост и Софийския университет, и не успял да спре навреме, когато пред колата му изскочил пешеходец. Случката се разиграла пред резиденцията на турския посланик по обяд в сряда, където възрастният мъж тръгнал да пресича неправилно.

Депутатът карал БМВ-то на племенника си, което било старо, от 1997 г., тъй като неговото лично пежо било на ремонт.

„Бяхме в колона с други коли преди светофара, когато човекът буквално се хвърли върху колата ми, изскачайки иззад чакащия на светофара тролей. Не карах бързо, но всичко стана за секунди“, сподели пред „24 часа“ Анастасов, който е силно разстроен от случката. Когато видял мъжа, от него го делели едва 50 см, а той не само не се опитал да спре, но и ускорил крачка, при което просто нямало време за реакция.

Пострадалият е 79-годишен италианец. Той веднага е откаран в реанимацията на „Пирогов“, където лекарите се бореха за живота му. Депутатът разказа, че е бил в болницата и се е видял със сина на пострадалия. Гарантирал е, че с каквото може, ще помогне.

„На никого не пожелавам подобен инцидент, ужасно е. Дай боже човекът да се оправи, знам какво е да загубиш близък, след като само за 1 г. загубих сестра си и племенницата си“, сподели Анастасов.

Образувано е досъдебно производство, което вероятно ще се води от Софийската градска прокуратура, тъй като Анастасов е депутат.

Vevesti.bg