Майкъл Дъглас: Вал Килмър се бори с рак

Вал е прекрасен човек, който минава през това, през което и аз преминах, а нещата не изглеждат цветущо, сподели Дъглас
Вал Килмър (вляво) и Майкъл Дъглас.
Вал Килмър (вляво) и Майкъл Дъглас.

Актьорът Майкъл Дъглас разкри, че Вал Килмър е болен от рак и нещата изобщо не изглеждат цветущо, съобщи „Ню Йорк Поуст“. 

Той направи разкритието, докато обсъждаше общия им филм „Призракът в мрака“ на Въпроси и Отговори в Лондон в неделя.

„Вал е прекрасен човек, който минава през това, през което и аз преминах, а нещата не изглеждат цветущо. Молитвите ми са с него. Ето защо не сте чували за Вал напоследък“, каза Дъглас, който се бори рак на езика през 2010 г.

Дъглас първоначално заяви пред пресата, че страда от рак на гърлото, който е бил причинен от човешки папиломен вирус.

По-късно обаче разкри, че всъщност се е борил с рак на езика, но личният му лекар го инструктира да пази диагнозата в тайна, за да не трябва да обсъжда възможността от лицево обезобразяване.

През 2015 г. започнаха да се носят слухове, че Килмър има рак на гърлото, след като бе сниман с машина, подпомагаща дишането и тръба за трахеотомия в шията си (горе на снимката).

Той отрече твърденията във Фейсбук, като обяви, че са „напълно неверни“.

През последните две години Килмър постоянно влиза и излиза от болницата с множество проблеми с гърлото, но категорично отрече, че те са свързани с рак.

Килмър призна в началото на 2015 г., че е претърпял медицинска процедура, която го е оставила с тежко подуване, но отказа да разкрие за какво точно е била тя.