Цачева в Пещера: Като президент аз ще бъда коректив на държавните и местните власти, които не работят в интерес на хората

Без да събудим българския дух, без да върнем националното ни самосъзнание, не можем да вървим напред и да бъдем единна нация, каза Пламен Манушев
p1070223
Снимки: Пресцентър на ГЕРБ

 

Ако правителството и местните власти провеждат политики в интерес на българските граждани, като президент аз ще насърчавам тези политики. Когато обаче институциите не защитават обществения интерес, президентът трябва да бъде коректив и да заяви на висок глас несъгласието си.

Това каза пред жители на Пещера кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева. „С вицеадмирал Пламен Манушев ще водим активна и балансирана външна политика, основна на националния интерес. Имаме нужда от енергията и подкрепата на целия български народ, за да продължим да живеем в спокойна и стабилна държава. Гласувайте ни доверие на 6 ноември с номер 17 в бюлетината“, призова присъстващите Цачева.

Тя обясни, че целта на кампанията, която провеждат с Пламен Манушев, е да се срещнат лично с максимално много хора в цялата страна.

„Без да събудим българския дух, без да върнем националното ни самосъзнание, не можем да вървим напред и да бъдем единна нация. 15 души от Пещера са загинали в битката при Каймакчалан в името на България – те са пример, който трябва да следваме“, подчерта кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент Пламен Манушев. По думите му, президентските избори са важни, защото трябва да гарантират доброто управление на държавата и на местните власти. „Кампанията се използва от нашите опоненти за всяване на страх в хората. Те искат да поставят под въпрос евроатлантическо развитие на България“, каза още вицеадмирал Манушев.

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов посочи, че моторът на ГЕРБ са всички хора, с които са се срещнали заедно с Цачева и Манушев в залите и в площадите през последния месец. „Заслужихме доверието на българските граждани, защото доказахме, че можем да носим отговорност. В резултат на управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов днес имаме стабилна държава и силна местна власт, които работят в синхрон и правят политики, които достигат до хората. Пример за това е Пещера – община с ниска безработица и стабилна местна икономика. Тук вече се санират 4 блока, а още 27 се подготвят за саниране. Премиерът Борисов пое ангажимент, че догодина ще бъдат отпуснати 1 милиард лева допълнително, за да продължи Националната програма за енергийна ефективност“, обясни Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта, че всеки избирател трябва да направи своята равносметка за постигнатото от всяко управление досега. „Трябва да е ясно кой седи зад кандидатпрезидентските двойки, коя е партията, която поема отговорност. ГЕРБ доказа, че прави политики в интерес на хората. Всички помним аферата „Костинброд“. За съжаление, днес отново ставаме свидетели на ежедневните внушения и манипулации, на които опонентите ни подлагат българското общество“, посочи още Цветан Цветанов.

избори купуването и продаването