Местан даде оценка за първите 100 дни на кабинета

Това управление стъпи на една дълбоко неприемлива за ДПС формула с участието на национал популисти и ксенофоби, обяви лидерът на движението

Местан камери вевести

Оценка за стоте дни управление на второто правителство на Бойко Борисов даде от Разград лидерът на ДПС Лютви Местан.

Той нарече настоящата власт управление на политическите чистки и нездрави популистки компромиси между идейно несъвместими политически сили. „Властовата формула на управление е дълбоко неприемлива за нас“, обясни Местан.

„Зад анти-ДПС реториката се крият истинските проблеми на управлението. Използват ни за параван, за да скрият реалните проблеми, няма да стане“, добави той, цитиран от Дарик.

В Разград днес бе проведено първото изнесено заседание на Централното оперативно бюро на ДПС, съобщи БГНЕС.

Областният съвет на ДПС-Разград са изключително респектирани от този формат, мисля, че той е работещ и ще има ефект подобряване на координацията на централно ръководство с местни структури, каза Местан.

Той подчерта, че в Разград са започнали важен разговор за формулиране на обща политическа оценка и за първите 100 дни на правителството „Борисов 2“, които ще изтекат на 14 февруари.

През седмицата ще имам възможност с колегите ми да представим цялостна политическа оценка. Сега в аванс мога да синтезирам пленарното заседание днес. Това управление стъпи на една дълбоко неприемлива за ДПС формула с участието на национал популисти и ксенофоби, подчерта Местан.

Ние дълбоко не приемаме властовата формула на кабинета. Смятаме, че тя ще генерира непрекъснато нестабилност, каза лидерът на ДПС.

Най-големият риск, който пряко произтича за България от тази еклектична смес като властова формула, е рискът за макроикономическата стабилност за страната, каза той.

Ако някой ни намеква, че ще теглим милиарди дълг, за да крепи управлението си – това вече не е управление на реформите, а управление на печелене на време – до местните избори, а може би до президентските избори. Оценката ни за 100-те дни е именно че това са 100 дни на непрекъснати популистки компромиси, което ни дава основание да твърдим, че това управление е управление на политически чистки – основни на кадри на ДПС и най-лаконичната оценка е, че са 100 дни на политически чистки на кадри на ДПС и 100 дни на нездрав популистки компромис между идейно несъвместими политически сили, които образуват управленската формула, категоричен бе Местан.