Волен Сидеров поиска референдум за излизането на България от НАТО

По думите на лидера на Атака страната ни трябва незабавно да обяви неутралитет и да заяви, че няма да участва в никакви действия срещу Русия
Волен Сидеров в парламента
Снимка: Пресцентър на Атака

 

Атака ще възобнови дебатите за излизане на България от НАТО, обяви по време на пресконференция лидерът на формацията Волен Сидеров.

Партията ще търси подкрепа в парламента и ще събира подписи на граждани за свикване на референдум по темата, съобщи Дарик.

По думите на Сидеров България трябва незабавно да обяви неутралитет и да заяви, че няма да участва в никакви действия срещу Русия. Лидерът на Атака прогнозира, че социалната обстановка в страната може да провокира „окървавена картина“ и гражданско недоволство:

„Аз предлагам нещо, което е изключително актуално и необходимо и няма време да го отлагаме – това е създаването на широк политически фронт около идеята, че България трябва да излезе от НАТО незабавно, да намери военен неутралитет и да заяви ясно на света, че не участва в никакви действия срещу Русия“.

„Ще трябва още бой да ядем, да се почувства, че е мачкан народът, за да се надигне тази енергия, за която говорим – да я наречем метафорично енергията „СИРИЗА“. Смятам, че ще стане, защото нещата отиват към по-лошо и икономически, и геополитически, и вътрешнополитически, и като стандарт на живот. И няма как при това управление. То е жалко, страхливо, без характер, не смее да пипне нито един въпрос по същество“, каза още Сидеров.

1 Коментар

  1. АБЕ НЯМА ЛИ КОЙ ДА МУ ПУСНЕ ОЛОВОТО НА ТОЯ ПИГМЕЙ НЕЩАСТЕН….

Коментарите са ограничени.