Сабрие Сапунджиева напусна административния съд в София

Оплака се от политическа репресия, етническа и религиозна дискриминация от страна на министъра на правосъдието

 

05-11-01-сабрие

Сабрие Сапунджиева е напуснала работата си като съдебен секретар по заместване в Административен съд София-град, съобщи сайтът „Правен свят“, цитиран от „Дневник“.

Молбата на бившия заместник-министър на правосъдието е била подадена на 6 февруари. Председателят на съда е одобрил документа веднага.

Като мотиви в молбата си Сапунджиева посочва, че е подложена на политическата репресия, етническа и религиозна дискриминация от министъра на правосъдието и не иска колективът на съда да страда от това.

„Благодаря на сплотения, трудолюбив и добре организиран колектив на АССГ, с който имах желание да работя, въпреки че така създалите се обстоятелства ме лишават от конституционното ми право на труд“, посочва Сапунджиева.

Тя беше назначена за съдебен секретар по заместване в съда на 21 януари. Това се случи, след като се разрази скандал по повод нейния отказ да напусне ведомствено жилище на Министерството на правосъдието.

По повод нейното назначение ВСС разпореди проверка на всички назначения на съдебни служители в столичните съдилища, която трябва да бъде извършена от дирекция „Вътрешен одит“ на съвета, като срокът е до 31 март.